Mediation

Mediation, ofwel bemiddeling, is één van de manieren om geschillen op te lossen. Gerechtelijke procedures kunnen  standpunten van partijen doen verharden, duren soms lang en leiden niet altijd tot een bevredigend resultaat. Mediation is dan effectiever. Onder mijn begeleiding gaat u samen in gesprek, op zoek naar oplossingen die het beste bij uw situatie passen.   

Juist bij kwesties op het gebied van het familie- en arbeidsrecht biedt mediation goede mogelijkheden. Immers, ook na een echtscheiding blijft u ouders van uw kinderen. Het is dan goed om terug te kunnen vallen op de afspraken die u samen bij de mediator maakte. Omdat U met elkaar in gesprek blijft, is een echtscheiding op die manier minder belastend voor U en uw kinderen.  

In conflicten over het werk kan behoud of herstel van uw arbeidsovereenkomst de inzet zijn of –ingeval van ziekteverzuim- het weer aan het werk gaan. Via mediation kunnen daarvoor de voorwaarden worden gecreëerd.  

Als professioneel mediator begeleid ik het bemiddelingsproces en kan ik met opties komen waar u of uw wederpartij nog niet aan gedacht heeft. Bovendien breng ik de benodigde juridische kennis in. Bent u via mediation tot overeenstemming gekomen, dan worden de gemaakte afspraken op heldere wijze vastgelegd in een overeenkomst, die desgewenst kan worden bekrachtigd door de rechtbank.